ויקיפדיה
  • יש לוודא כי אריזת הפירות היבשים תהיה סגורה לגמרי כך שתגן על הפירות מפני זיהום, רטיבות, חדירת חיידקים ותשמור על התכונות האופייניות למוצר.
  • פירות יבשים המיועדים לצריכה קמעונאית צריכים להיות מוכנים לאכילה. צבעם, טעמם, ריחם ומרקמם יהיו אופייניים לפרי. יש לוודא כי המוצר לא יהיה מעופש, בעל ריח וטעם זרים או עם חרקים.
  • כשרוכשים פירות יבשים בתפזורת כדאי לוודא כי בקרבתם נמצאת האריזה המקורית (שנארזה ע"י היצרן) ובמקום בולט לעין קיימת תווית המסומנת בפרטים של שם המוצר וארץ הייצור שלו.
  • יש לאחסן את הפירות היבשים במקום יבש, מוצל וקריר כדי למנוע קלקול.
  • לפירות היבשים מוסיפים חומרים כימיים שונים, כדי למנוע את קלקול וליצור להם מראה רענן, זאת בניגוד לפירות היבשים האורגנים שלא מכילים תוספים.
  • יש לזכור להרחיק מילדים, מתחת לגיל 5, כל דבר מאכל קטן שיכול לגרום לחנק דוגמת: שקדים ופיסטוקים.

 

 

מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו