כל כך הרבה טעם וכל כך מעט שמן וסוכר. העוגה הזאת מהירה להכנה, אולם דורשת סבלנות, היא מגיעה לשיא טעמה אם מתאפקים ואוכלים אותה רק למחרת. לאחר האפייה מצננים ועוטפים אותה היטב בניילון נצמד למשך הלילה.

 תבנית אינגליש קייק בגודל 23X14 ס"מ

 חומרים:

1/2 1 כוסות קמח 0% מלא

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

2 כפיות קינמון טחון

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

3 ביצים גדולות

1/2 כוס שמן קנולה

1/4 1 כוסות סוכר קנים

1/2 3 כוסות גזר, מגורר גס

1 כוס צימוקים קטנים

1/2 כוס אגוזי מלך, קלויים וקצוצים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את תבנית האפייה.
  2. בקערה בינונית, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה, המלח, הקינמון ואגוז המוסקט.
  3. במיקסר חשמלי, מערבלים את הביצים, השמן והסוכר במשך דקה במהירות נמוכה. מוסיפים את תערובת הקמחים ומערבלים רק עד שהבלילה אחידה. מוסיפים את הגזר, הצימוקים והאגוזים ומערבבים עם כף עץ.
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כשעה, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים בתבנית 10 דקות והופכים אותה על רשת משומנת קלות ומיד הופכים שוב, כך שהחלק העליון יהיה למעלה. משאירים את העוגה בתבנית עד שהיא קרה לגמרי. אפשר לאכול מיד, אך רצוי לעטוף ולחכות עד למחרת.

 

הערה

גזר הוא בין הירקות הבודדים שבריא יותר לאכול מאודה או מבושל, ולא טרי. הבישול לא רק מרכך את הסיבים הקשים שבגזר, הוא מביא לספיגה מוגברת של ויטמין A. כדאי לבשל את הגזר בשלמותו, כדי למנוע "בריחה" של הערכים התזונתיים.

מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו