גם מי שאינו רגיש לגלוטן ימצא תירוץ ליהנות מהעוגיות האלה.

מתיקותן העדינה משאירה טעם של עוד. שימו לב שהממתיק היחידי כאן הוא סירופ מייפל טהור.

 

 מתכון כ-20 עוגיות

 חומרים:

1 כוס קמח אורז מלא

2 כפות חמאה רכה

1/4 כוס סירופ מייפל טהור

1/4 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל טהור

1 ביצה טרופה

2 כפיות מי שושנים

1 כוס אגוזי פקאן, טחונים דק

 

אופן ההכנה:

  1. מערבלים במיקסר חשמלי את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה. צרים את התערובת למלבן בעובי של קצת יותר מ-1 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לכמה שעות או למשך כל הלילה.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה ומשמנים קלות.
  3. מוציאים את הבצק מהמקרר. יוצרים 20 כדורים ומניחים אותם בתבנית. משטחים קלות את הכדורים באמצעות פטיש לשניצלים (כך גם מרווחים דוגמה דקורטיבית). אופים 15-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות. מצננים בתבנית.
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו