מרכיבים

כ-50 עוגיות

 

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
  • 2 כוסות (280 גרם) קורנפלור
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח
  • 200 גרם חמאה קרה
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית או גרגירים ממקל וניל אחד
  • 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
  • 4 חלמונים
  • 400 גרם ריבת חלב
  • 1 כוס שבבי קוקוס

 

אופן ההכנה

  1. מנפים יחד את הקמח, הקורנפלור, האבקת אפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  2. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. מקציפים את החמאה, הסוכר והווניל לתערובת תפוחה ובהירה.
  3. מנקים את דפנות הקערה, מפעילים את המיקסר במהירות בינונית ומוסיפים את הביצים בזו אחר זו. מדי פעם מנקים את הדפנות. מורידים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את תערובת הקמח. מערבלים רק עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מכסים את הקערה ומצננים במקרר שעה לפחות.
  4. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. מקמחים קלות את משטח העבודה ומחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים את אחד החלקים לעלה בעובי 4 מ"מ (בינתיים שומרים את החלק השני במקרר). קורצים עוגיות בקוטר 5-4 ס"מ ומניחים בתבנית במרווחים של 2 ס"מ. מאחדים את שאריות הבצק, מרדדים שוב וקורצים גם מהן עוגיות.
  6. אופים כ-20 דקות, עד שעוגיות האלפחורס יציבות (הן אינן אמורות לשנות צבע, לכל היותר להזהיב מעט בשוליהן). מצננים בתבנית (העוגיות שבירות מאוד כשהן חמות).
  7. מכינים באותו אופן עוגיות גם מהחלק השני של הבצק.
  8. מזלפים על מחצית מעוגיות האלפחורס ריבת חלב, מכסים במחצית השנייה של העוגיות ולוחצים בעדינות, להצמדה.
  9. מגלגלים את צדי העוגיות בקוקוס. שומרים בכלי אטום - 4 ימים בחוץ או כשבוע במקרר. 
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו