באדיבות רות אופק ל- 'אסם'

קרדיט צילום: יחצ

חומרים:

1.5  ק"ג צלי כתף (מס' 5) חתוך לקוביות גדולות

2-3 כפות שמן זית

2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות

5 שיני שום (לפי הטעם)

3 גזרים חתוכים לחתיכות גסות

שורש פטרוזיליה מקולף ומחולק לשניים

שורש סלרי מקולף ומחולק ל 2 (או 4 אם השורש גדול).

עלי סלרי ועלי פטרוזיליה קשורים יחד בצרור

חצי בקבוק יין אדום

חצי כוס – רוטב בסיס לבישול

150 גר' (שקית) שזיפים מיובשים

150 גר' (שקית) משמשים מיובשים

2 שקיות ערמונים בואקום (לא חובה)

3 עלי דפנה

מלח ופלפל

מים להשלמת נוזלים (כ-1 ליטר מים)

ההכנה:

1.       בסיר גדול ורחב משחימים את קוביות הבשר מכל הצדדים. מומלץ לעשות זאת בכמה פעמים ולא להשחים את כל החתיכות בבת אחת. מעבירים את הבשר לצלחת נפרדת.

2.       באותו סיר מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הגזרים, השום ואת שורשי הפטרוזיליה והסלרי ומטגנים עוד כדקה.

3.       מוסיפים את היין ורוטב הבסיס לבישול ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הבשר, המשמשים, השזיפים והערמונים  ומכסים במים רותחים.  ממליחים ומפלפלים ומניחים מעל את עלי הסלרי והפטרוזיליה ואת עלי הדפנה.

4.       מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל במשך לפחות 3 שעות. ניתן להעביר את הסיר לתנור (בתנאי שהסיר מתאים לתנור) ולאפות את התבשיל בחום של 140 מעלות במשך לפחות 3 שעות וניתן אף להנמיך את החום ל 120 מעלות ולאפות במשך הלילה.

5.       ניתן ואף מומלץ להכין את הקדרה יום מראש. זה רק יעשה טוב לבשר.

 

 

מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו