אם זה לא דג ים, אז רק לברק. אני אוהב את הדג הזה. הוא עונה על כל הדרישות, פשוט וזמין. בשרו לבן כשלג, טעמו עדין ונימוח. הוא מתאים לכמה צורות הכנה, מפולט על הפלנצ'ה או מחבת איכותית, נפלא על גריל גחלים. אני בחרתי אפייה בתנור בתוספת ירקות העונה ועשבי תיבול. זה מתאים יותר לארוחה משפחתית מרובת אורחים, ארוחה עשירה מלאת טעם ובריאות ופותחת את הקיץ בקלילות חגיגית.

לברק בתנור
6-4 דגי לברק טריים
4 תפוחי אדמה קלופים
10-8 עגבניות שרי
10-8 שאלוטים קלופים
5 בצלים ירוקים, החלק הלבן ומעט מהירוק
3-2 בצלים סגולים, חתוכים לרבעים
10-6 גבעולי תימין
צרור כוסברה קצוץ
2 קלחי תירס מחולקים לשלושה או ארבעה
חמאה, כ־6 קוביות קטנות
כוס יין לבן חצי יבש או מוסקט חצי יבש
כף חרדל דיז'ון
3 שיני שום כתוש
פלפל שחור גרוס
שמן זית
מלח גס

אופן ההכנה:
חולטים את תפוחי האדמה במים ובמלח עד לריכוך עדין. מסננים ופורסים לפלחים נאים (רבעים או שמיניות). מניחים בצד.

מרפדים תבנית בנייר אפייה או בנייר כסף, מורחים שמן זית בנדיבות, מפזרים את פלחי תפוחי האדמה, מתבלים במלח גס ובפלפל שחור גרוס.
חורצים את הדגים לרוחב ומניחים בתבנית מעל תפוחי האדמה ושוב מתבלים.

מפזרים את שאר הירקות, כולל עשבי התיבול וקוביות החמאה, מתבלים שוב, כולל שמן זית מעל הכל.

בקערית קטנה מערבבים את היין, החרדל והשום הכתוש ויוצקים מעל הדגים והירקות.

מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל־200 מעלות. לאחר כ־12 דקות מסירים את נייר הכסף, מנמיכים ל־170 מעלות וממשיכים לעוד כעשר דקות.

אפשר גם: אני לרוב משחק עם תבנית הדגים בצמוד למה שהעונה מציעה וכך מתקבלת תבנית של הפתעות. הפעם בחרתי להוסיף תירס טרי, שעכשיו הוא צעיר ורך. אפשר כמובן לנצל רגעים אחרונים של שומר או כל ירק שאוהבים. אפשר גם להוסיף פרוסות לימון ללא הקליפה ולפזר שיני שום בשלמותן.

מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו