מאפינס סובין שיבולת שועל וגוג'י ברי

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('6c7e9eae-1908-47cd-b155-eb41045be213','/dyncontent/2024/9/8/f8053b85-55cb-4af9-8eac-2efc831f016b.jpg',18411,'בלו אייס אייטם כתבה ',525,78,true,33532,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('6c7e9eae-1908-47cd-b155-eb41045be213','/dyncontent/2024/11/3/df0fd569-76a9-4891-804e-67058dd74b58.jpg',18639,'קיבוץ השלושה אייטם כתבה ',525,78,true,33532,'Image','');},15]]);})

באדיבות מירי וזאני
בית הטבע "שורשים"

דרך בריאה וטעימה במיוחד להתחיל את היום: מאפינס עשירים בערכים תזונתיים ובאנרגיה. כדאי לשמור במקפיא בקופסה אטומה ולהפשיר לארוחת בוקר.

 12 יחידות

 חומרים:

1 כוס קמח כוסמין לבן או קמח אורגני, מנופה

1/2 כוס קמח 70% מלא

3/4 כוס סובין שיבולת שועל

1 כף אבקת אפייה

2 כפיות מלאות קליפת תפוז מגוררת

1/4 כפית מלח

1 כוס חלב או תחליף חלב, כמו חלב סויה או חלב שקדים

1/2 כוס אגבה או סירופ מייפל טהור

1/3 כוס שמן קנולה

1 ביצה

1/4 כוס חמוציות, קצוצות גס

3 כפות גוג'י ברי, מושרים במים רותחים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. משמנים תבנית שקעים בשמן או בחמאה (אפשר גם להשתמש בעטרות נייר משומנות קלות).
  2. בקערה גדולה, מערבבים את הקמחים, הסובין, אבקת אפייה, קליפת התפוז המגוררת והמלח.
  3. בקערה נפרדת, טורפים במטרף יד את החלב, האגבה, השמן והביצה.
  4. מוסיפים את תערובת הקמחים לקערה עם תערובת החלב ומערבבים עם כף עץ רק עד לקבלת תערובת אחידה. מסננים את הגוג'י ברי ומוסיפים לקערה יחד עם החמוציות. מערבבים קלות עם כף עץ.
  5. ממלאים את השקעים בתבנית בבלילה עד 3/4 מגובהם. אופים בתנור החם כ-18 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז אחד המאפים יוצא נקי. מוציאים מהתנור ומצננים בתבנית 5 דקות מגישים את המאפינס כשהם חמימים.

 

כדאי לדעת!

סובין שיבולת שועל הוא קליפת הגרעין של שיבולת השועל. בין היתר, הוא מכיל גם בטא-גלוקן, שבאכילה יומיומית מסייע להורדת רמת הכולסטרול בדם.


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה