המנה שתחמם לכם את החורף - מרק לזניה

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('d26577d7-c471-4a5c-bb68-3911b42a1e11','/dyncontent/2024/11/3/df0fd569-76a9-4891-804e-67058dd74b58.jpg',18639,'קיבוץ השלושה אייטם כתבה ',525,78,true,41061,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('d26577d7-c471-4a5c-bb68-3911b42a1e11','/dyncontent/2024/9/8/f8053b85-55cb-4af9-8eac-2efc831f016b.jpg',18411,'בלו אייס אייטם כתבה ',525,78,true,41061,'Image','');},15]]);})

חלקנו חוגגים את הטיפות משמיים בעוד אחרים סופרים ימים ודקות עד לסוף העונה הגשומה. אבל כולנו נזכה במהלך החודשים הקרובים לחזור מעט רטובים הביתה, ולהתנחם במרק חם. מרק לזניה: מתכון למרק מנחם לכבוד פתיחת העונה הגשומה

רכיבים

1/2 בצל

1 שן שום

200 גרם בקר טחון

400 גרם עגבנייה טבעית טחונה

1 עלה דפנה

1/2 כפית אורגנו מיובש

1/2 כפית טימין מיובש

50 מ"ל יין לבן

ציר עוף או ירקות 500 מ"ל

6 עלי לזניה

מלח

פלפל שחור טחון

פפריקה מתוקה

שמן זית כתית מעולה

מרק לזניה | צילום: סטודיו TEKA

הוראות הכנה

מקלפים וקוצצים דק את השום והבצל. מחממים מעט שמן זית כתית מעולה בסיר ומבשלים אותם עם קורט מלח 5-10 דקות על אש נמוכה.

בינתיים מתבלים את הבקר במלח, פלפל ופפריקה, קורצים מנות קטנות ומגלגלים לכדורים.  הוסיפו את כדורי הבשר לתבשיל, מגבירים את האש ומבשלים עד להשחמה.

מוסיפים את העגבנייה הקצוצה, עלה הדפנה, האורגנו והטימין. מבשלים כמה דקות ומוסיפים גם את היין. כשהאלכוהול מתאדה מוסיפים את הציר, מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות.

שוברים את עלי הלזניה לחתיכות ומוסיפים אותם למרק. מבשלים כ -10 דקות או עד שהפסטה מוכנה. מוסיפים מלח במידת הצורך ומגישים עם עוד מעט אורגנו, טימין ופלפל גרוס מעל.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של המותג Teka. 


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה