5 סיבות טובות לאכילת פסטה

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('0783fca4-9a97-4b43-bc9a-4d6b5cc58e4c','/dyncontent/2024/11/3/df0fd569-76a9-4891-804e-67058dd74b58.jpg',18639,'קיבוץ השלושה אייטם כתבה ',525,78,true,41061,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('0783fca4-9a97-4b43-bc9a-4d6b5cc58e4c','/dyncontent/2024/9/8/f8053b85-55cb-4af9-8eac-2efc831f016b.jpg',18411,'בלו אייס אייטם כתבה ',525,78,true,41061,'Image','');},15]]);})

כדי לשמור על הבריאות חשוב להקפיד מה נכנס אל גופנו ולהזין אותו בטוב ביותר. מעבר לטעם הנפלא וקלות ההכנה, לאכילת פסטה יש עוד 5 סיבות טובות לפחות!

צילום נמרוד סונדרס

לא גורמת לעלייה במשקל – מנה של פסטה מלאה ללא רוטב (80-85 גרם) מכילה כ-280 קלוריות בלבד. היא דלת שומן (1 גרם), ללא כולסטרול, ובעלת כמות נמוכה של נתרן. בשילוב עם רוטב דל שומן ועשיר בסיבים ובחלבון, היא מהווה מנה מאוזנת.

 

מעניקה תחושת שובע לאורך זמן ומצוינת לספורטאים– פסטה בדרגת בישול אל-דנטה היא בעלת מדד גליקמי נמוך ולכן הפחמימות המורכבות שבה משחררות גלוקוז לדם באופן הדרגתי ומספקות אנרגיה לפעילות גופנית אינטנסיבית מתמשכת. כך נולדה מסורת מסיבות הפסטה לפני מרוצי אופניים ומרתונים.

 

מאפשרת גיוון – מנת פסטה צריכה להיות במשקל 80-85 גרם, וניתן לשלב אותה עם גבינות, ירקות, קטניות, דגים כך שתתאים לכל סגנון ארוחה.

 

בריאה – הפסטה מהווה מקור טוב לפחמימות. מחקרים הראו שאיזון בין פחמימות, חלבונים ושומנים חיוני לתחזוקת משקל גוף בריא ומפחית סיכון למחלות. מעבר לכך, מנת פסטה מלאה  מספקת בין שתיים לארבע מנות מומלצות של דגנים מלאים.

 

מותאמת לכל העדפה– מלבד פסטה קלאסית העשויה 100% קמח דורום, יש גם פסטת ביצים, חיטה מלאה, פסטה ללא גלוטן ועוד.

 

באדיבות פסטה ברילה


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה