17.07.19 / 10:36
אם לאחר הליכי חקירה ושימוע (ככל שהתקיים), הוחלט על ידי הרשות התובעת להעמיד לדין פלילי את החשוד בביצוע העבירות, מוגש נגדו כתב אישום לבית המשפט המוסמך (בית משפט שלום או בית משפט מחוזי), ומעמדו של החשוד משתנה מחשוד לנאשם.
מניעת כתב אישום
בסיום הליכי החקירה, לאחר שחומר החקירה מועבר לרשות התובעת, החשוד זכאי לקבל מכתב יידוע בו התביעה מודיעה לו על אפשרותו לשימוע לפני הגשת כתב אישום. במסגרת הליך השימוע, ניתנת לחשוד הזדמנות לשכנע את התביעה שלא להגיש נגדו כתב אישום. ניתן להפעיל את משרד עורכי דין מנשה רון לסיוע בנושא.
אם התביעה משתכנעת שלא להגיש כתב אישום, התיק נגד החשוד נסגר. אם לעומת זאת, גם לאחר השימוע, התובעת עדיין מחזיקה בעמדתה הראשונית להעמיד לדין פלילי את החשוד, אז מוגש נגדו כתב אישום וההליך עובר להתנהל בבית המשפט.
כיצד ניתן למחוק כתב אישום?
כשכתב אישום מוגש לבית המשפט, מתחיל הליך פלילי במסגרתו על בית המשפט לדון באחריות הנאשם לעבירות שמיוחסות לו ובמקרה שהנאשם נמצא אשם לגזור את דינו.
חשוב לדעת כי גם לאחר הגשת כתב אישום, קיימת אפשרות של מחיקת כתב אישום למרות שהחלו כבר הליכים פליליים ודיונים בבית המשפט. כדי להעלות את הסיכויים למחיקת כתב האישום, מומלץ לפנות בהקדם האפשרי לעו"ד פלילי מנוסה ומקצועי שייצג את הנאשם בהליך הפלילי בבית המשפט.
עורך דין פלילי יכול לשכנע את התביעה במקרים מסוימים לחזור בה מכתב האישום מסיבות שונות הקשורות לתיק החקירה או לנסיבותיו האישיות של הנאשם, וכן לפעול לשכנע את בית המשפט במקרים המתאימים להורות על מחיקה של כתב אישום או ביטול של כתב אישום.