י
30.01.18 / 14:05
ט"ו בשבט משתדרג משנה לשנה ומביא אתו מגוון של תוצרי אדמה ועץ במגוון סוגים וצבעים, ובכל פעם החגיגה גדולה יותר מקודמתה. כדי שההנאה תהיה מרובה הבאנו לכם כמה דברים שחשוב לדעת
- יש לוודא כי אריזת הפירות היבשים תהיה סגורה לגמרי כך שתגן על הפירות מפני זיהום, רטיבות, חדירת חיידקים ותשמור על התכונות האופייניות למוצר.
- פירות יבשים המיועדים לצריכה קמעונאית צריכים להיות מוכנים לאכילה. צבעם, טעמם, ריחם ומרקמם יהיו אופייניים לפרי. יש לוודא כי המוצר לא יהיה מעופש, בעל ריח וטעם זרים או עם חרקים.
- כשרוכשים פירות יבשים בתפזורת כדאי לוודא כי בקרבתם נמצאת האריזה המקורית (שנארזה ע"י היצרן) ובמקום בולט לעין קיימת תווית המסומנת בפרטים של שם המוצר וארץ הייצור שלו.
- יש לאחסן את הפירות היבשים במקום יבש, מוצל וקריר כדי למנוע קלקול.
- לפירות היבשים מוסיפים חומרים כימיים שונים, כדי למנוע את קלקול וליצור להם מראה רענן, זאת בניגוד לפירות היבשים האורגנים שלא מכילים תוספים.
- יש לזכור להרחיק מילדים, מתחת לגיל 5, כל דבר מאכל קטן שיכול לגרום לחנק דוגמת: שקדים ופיסטוקים.