מהם השקעות אימפקט? הטרנד החם.

$(function(){setImageBanner('e681c886-ff7e-4103-a878-bc353b2cea21','/dyncontent/2024/12/12/cc29f6c5-8b6f-44ae-83f2-5b270e1cf99c.jpg',18806,'תדהר אייטם כתבה משרדים',525,78,false,34296,'Image','');})


בימים אלו אני עוסקת בהקמה של מיזם אימפקט חדש שלנו. הבנתי שהרבה אנשים לא מבינים את התחום הצומח החדש הזה. אז הנה קצת הסברים. השקעות אימפקט מתיחסות להשקעות, שנעשות במיזמים/חברות, שמטרתם לענות על צורך אמיתי, בעיות חברתיות וסביבתיות, אבל לצד רווח כספי ומודלים עסקיים ברורים עם תשואות, שמשקיעים צריכים ורוצים. לא הפורמט המקובל והמוכר, תרבות האקזיטים, שבה כל המיקוד של המשקיע הוא במקסום תשואה ולעצמו בעיקר.

גלית בן שמחון

מספר הקרנות העוסקות באימפקט גדל במהירות בתקופה של השלוש שנים האחרונות. השקעות רבות למימון מיזמים לדיור ונדלן, גיל שלישי, חינוך, בריאות, מגזרים שונים, אנשים עם מוגבלויות, מימון פיתוח קהילתי וטכנולוגיה נקייה, שאינם תרומות, אלא מבוססים על מודלים עסקיים ברורים. ארגונים המקבלים הון בהשקעות אמפקט אינם רק עמותות, ללא כוונת רווח, אלה חברות עסקיות לכל דבר ועיניין

ההשפעה של ההשקעה במיזמי אימפקט, עדיין שוק קטן בהשוואה לשוק המניות העולמי, אך היא בצמיחה גדולה מאוד.    

השקעות אפקט מתרחשות במנגנון הידוע של הון פרטי או קרנות הון סיכון. המשקיעים יכולים לקחת חלק פעיל בהדרכה או בהובלת הצמיחה של החברה, בדומה לאופן שבו חברת הון סיכון מסייעת בצמיחתם של סטארטפים   

גם אקסלרטורים קיימים בתחום האימפקט. בדומה למאיצים בשלב הסיד, של חברות סטארט-אפ מסורתיות. אקסלרטורים, בעלי אוריינטציה מסחרית/עיסקית המספקים נכונות להשקעות וגיוסי הון. תאגידים וחברות גדולים גם מתעוררים כמנגנונים רבי עוצמה, להשקעות אימפקט. חברות המבקשות ליצור ערך משותף, שקשור לתחום הפעילות העסקית שלהם על ידי פיתוח מוצרים / שירותים חדשים,   , מתחילים להשתמש בהשקעות אימפקט.

השקעות אימפקט מסייעות היום לסטראטפים להפוך לעצמאיים על ידי כך שהם מאפשרים להם מימון מבלי להסתמך על תרומות ועל סובסידיות ממשלתיות.

רוב המשקיעים באימפקט מצייינים שההשקעה עלתה על הציפיות שלהם גם ברמת האימפקט שיצרו וגם ברמה הפיננסית. מחקר השנתי של ארגון GIIN מ 2017   . יש גם נתונים שהביצועים של השקעה בחברות אימפקט גדולים פי 3 מהביצועים הפננסים בחברות המצויינות, במודל של קולינס.

מדדים ומדידה- מיזם אמפקט חייב שתהיה לו שקיפות ושיהיו לו מדדים ברורים, שעוסקים בהשפעה של המיזם על הלקוחות אליהם פונה ומדדים כספיים, של רווחיות ותשואות. יש מדדים בנלאומיים שעוזרים בכך, אך אישית אני מעדיפה לקבוע לכל מיזם את המדדים הספציפים שלו. דוגמא- גידול בכמות הלקוחות שמדווחים על שיפור מצבם לפי פרמטרים שנקבעו מראש, השגים שלא היו להם עד היום ופריצות דרך, שיפור באיכות חיים וכו..

המגמה הזאת של כניסת משקיעים מקצועיים, תשפר את ההתנהלות של המיזמים ואת הכמות שלהם ולכן השינוי וההשפעה החיובית של מיזמים חשובים אלו, על העולם שלנו, תגדל ותצמח.

עולם ערכי יותר ומוסרי יותר עם מודלים עסקיים שיעשו טוב יותר, למשקיעים שלהם. מה יותר טוב מהשקעות שיש בהם ערך ואימפקט אמיתי?! מה יותר טוב מלהשקיע כסף בלעשות טוב ולהרוויח?!


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה