התואר שנועד לשנות את פני החינוך בישראל
22.06.22 / 22:49
תואר שני בחינוך משלב במכללת גבעת ושינגטון: תוכנית חדשה לתואר שני ב"חינוך משלב" מסיימת בימים אלה את שנתהּ הראשונה בהצלחה רבה עם למעלה כ- 30 סטודנטיות נשות הוראה שבחרו לרכוש את הכלים החדשים להכלה ולשילוב ולהוביל שינוי במערכת החינוך בישראל. בראש התוכנית עומד פרופ' אליעזר יריב- פסיכולוג חינוכי מוערך ופרופסור חבר לפסיכולוגיה חינוכית שמתמחה בחינוך רגשי חברתי, בעיות התנהגות של תלמידים בבתי ספר, ניהול כיתה ויחסי הורים־ מורי
בשנת 2018 הוכנס תיקון משמעותי לחוק החינוך המיוחד שמעגן את נושאי השילוב וההכלה ומשנה מדיניות- ההחלטה על השילוב של תלמידים עם צרכים מיוחדים עברה לידי ההורים, משרד החינוך הקים אגף הכלה והשתלבות והחל להקצות תקציבים לתחומים אלה במוסדות החינוך.
"השינוי בחקיקה", מסביר פרופ' יריב, צפוי להגדיל מאד את מספר הילדים שזכאים לשירותי חינוך מיוחד שלומדים בבתי הספר. עקב כך צפוי גם לגדול העומס על הגננות ומורים שנדרשים להתמחות בקליטה וסיוע לילדים שבאים מרקע שונה ויש להם צרכים מגוונים".
"כעת", מדגיש פרופ' יריב, "בעקבות הרפורמה נדרש מהמורים ומהגננות לרכוש כלים נוספים להתמודדות עם ההטרוגניות והמגוון הרחב של התלמידים. כמכללה להוראה החלטנו להיענות לאתגר ולהכשיר צוותים חינוכיים שידעו כיצד ללמד את כל הילדים המגיעים למערכת החינוך. והנה כעת אנו מסיימים את השנה הראשונה בהצלחה רבה עם כ- 30 נשות חינוך שנכנסות לשנה השנייה, ובסיומה צפויות לנהל להוביל ולהדריך צוותי הוראה בתחומי השילוב וההכלה".
התוכנית לתואר שני בחינוך משלב, מיועדת לגננות ומורים עם וותק של שלוש שנים בהוראה ונלמדת במשך שנתיים בימי שלישי. בין היתר, ילמדו המשתתפים כיצד ללמד תלמידים עם לקויות למידה, לקויות חושיות ואוטיזם; הוראה בכיתה הטרוגנית; עריכת התערבות קצרת מועד עם תלמידים ששרויים במצוקה; שימוש במוסיקה ככלי לחינוך חברתי רגשי ועוד.
בנוסף, כוללת התוכנית התנסות מעשית של תצפיות מודרכות וכן יתקיימו שני ימי סיור בכיתות הטרוגניות, מגוון רחב של ידע תיאורטי ומעשי מחזית המחקר והחינוך.
יום פתוח יתקיים ביום חמישי, א' בתמוז, 30.6.2022, 16:00-18:30. הנחות והטבות למגיעים ליום הפתוח.