מתווה משרד החינוך ומשרד הבריאות לפתיחת שנת הלימודים
26.07.21 / 13:21
משרד החינוך מציג את תכנית העבודה לשנה הבאה בסימן הקורונה. הלימודים יתקיימו ברצף ובשגרה מהגן ועד לכיתות יב, כולל החינוך הבלתי פורמלי. יבוצע פיילוט משותף למשרדי הבריאות והחינוך לבחינת צמצום ימי הבידוד ל- 48 שעות: לתלמיד או עובד הוראה שנבדקו ונמצאו שליליים
משרד החינוך מציג את תכנית העבודה של מערכת החינוך לשנת הלימודים הבאה, תשפ"ב, בסימן נגיף הקורונה.
בהתאם לסיכומים של שרת החינוך, ד"ר יפעת שאשא ביטון ומנכ"ל המשרד, תא"ל יגאל סלוביק, עם משרד הבריאות, שנת הלימודים תפתח כסדרה מהגן ועד לכיתות יב'.
מדובר בבשורה גדולה וחשובה לציבור ההורים בישראל, לפיה, תלמידי ישראל ייהנו מרצף של שגרת לימודים.
צוותי החינוך, התלמידים ויתר הבאים בשערי מוסדות החינוך יקפידו על כללי הבריאות וההיגיינה, ויתנהלו בכפוף לשיעורי התחלואה והנהלים הנדרשים במקומות הרלוונטיים.
שרת החינוך, ד"ר יפעת שאשא ביטון ציינה כי לחזרה של התלמידים לשגרת לימודים בבתי הספר ובגנים השפעה מכרעת על החוסן הנפשי האישי והחברתי שלהם ועל עיצוב אישיותם ולכן אין ספק שמקומם בתוך מוסדות החינוך.
בשנה וחצי האחרונות שילמו הילדים מחיר יקר בשל הניתוק החברתי והבדידות וכן בשל אובדן ימי לימודים רבים. מוטלת עלינו חובה מוסרית וחינוכית, ליצור בעבורם וודאות ויציבות למען חוסנם האישי והנפשי.
כאמור, תכנית העבודה כוללת פתיחה של כל מוסדות החינוך ללמידה פיזית, ללא תלות בצבע הרשות. מדיניות בידוד מותאמת למערכת החינוך.
עם המעבר של רשות לצבע כתום, יתבצעו מהלכים בית-ספריים לצמצום מגעים, כמו כן, יתוגברו פעולות מניעה ואיתור, בהם: מגן חינוך ובדיקות מהירות.
סגירת מוסד חינוכי תיעשה רק בהינתן עלייה משמעותית בתחלואה במוסד החינוכי, בהחלטה משותפת של מנהל המחוז ולשכת הבריאות.
מסגרות הצהרונים תפעלנה כבשגרה. פעילויות בלתי פורמליות תתקיימנה בכל תנאי, אך ברשויות כתומות ואדומות, הן תתקיימנה רק בשטחים פתוחים. הסעות יופעלו כרגיל.
תינתן גמישות למוסדות חינוך לשם צמצום מגעים במוסדות חינוך בהתאם לשלב הגיל, מנהל בית הספר ינקוט בצעדים לצמצום מגעים, בהתאם לשיקול דעתו, ובהם: מעבר לקבוצות לימוד קטנות, הפרדה בין השכבות במרחבי הפעילות השונים, שילוב למידה מרחוק.
עקרונות דיגום וניטור מקדים יתבצעו דיגום וניטור מקדימים (תלוי משאבים ויכולות ביצוע של חברות הדיגום).
התכנית תתבסס על פי התעדוף הבא:
התמקדות בערים אדומות.
התמקדות בבתי ספר יסודיים ובפרט בתלמידי כיתות ה'-ו'.
בהתאם ליכולת יבוצעו דיגומים מדגמיים תחילה בערים כתומות.
בדיקה וולונטרית, מותנית באישור הורים.
הסברה חיובית שמשותפת למשרדי החינוך והבריאות.
שימוש בשיטות דיגום שונות (איגום מטושים, בדיקות מהירות, בדיקות רוק בהתאם לאישור בריאות).
כדי להגדיל את היקף פטורי הבידוד של תלמידים וצווי חינוך יתבצע בחודשי אוגוסט-ספטמבר מבצע ארצי של בדיקות סרולוגיות.
קהל יעד: כלל התלמידים וצוותי ההוראה שאינם פטורי בידוד, בדגש על תלמידי יסודי ובפרט תלמידי כיתות ה'-ו'.
הבדיקות הללו תסייענה באיתור תלמידים הנושאים נוגדנים לקורונה ללא גילוי תסמינים לכלל התלמידים. המבצע ייערך בשיתוף של משרדי הבריאות, החינוך והשלטון המקומי.
מנכ"ל המשרד, תא"ל יגאל סלוביק אמר כי רציפות התפקוד של מערכת החינוך הינה יעד לאומי ראשון במעלה בימים של שגרה.
קל וחומר בעת הנוכחית, בה נדרש צמצום של פערים לימודיים המתפרסים על פני שלוש שנות לימוד, וצמצום של נזקים רגשיים וחברתיים שצברו התלמידים.
הסגר והלימוד מרחוק גרמו לעליה של 44% בהפניות לאבחון סיכון אובדני, עליה של קרוב לכ- 25% בתקיפות המיניות (מ- 3,741 ל- 4,653 מקרים) ולעלייה של כ- 6% בהתנהגויות סיכוניות.
לצד אלה הוסיף המנכ"ל סלוביק, כי מבפר המחוסנים הולך וגדל, נתון שיש בו כדי לחזק את מדיניות השגרה והרצף.