"עברנו שנה לא פשוטה – אבל הוכחנו שאנחנו שייכים לצמרת"



עו"ד מיכאל בדלוב, המנהל המקצועי של אליצור יבנה, מסכם עונה סדירה סוערת שהסתיימה בטעם מתוק עם העפלה לפלייאוף העליון. על ההחלטות שקיבל, ניהול הצוות המקצועי, הרגע שבו הרגיש שהעונה לא הולכת לכיוון טוב וכמובן, השאיפות והציפיות להמשך

בדלוב. עונה נהדרת
בדלוב. עונה נהדרת

עו"ד מיכאל בדלוב, המנהל המקצועי של קבוצת הכדורסל אליצור יבנה – הוא גם כדורסלן מצליח בעברו, וכיום אחד מעורכי הדין המובילים בישראל בתחום הנזיקין והביטוח. משרד הבוטיק שלו נמנה עם המצליחים בארץ, ומתמחה בייצוג תובעים בלבד בתביעות נזיקין, זכויות ספורטאים, תאונות שונות ועוד.

לצד הקריירה המשפטית המרשימה, בדלוב מוביל בשנה האחרונה את אליצור יבנה עם חזון ברור: להפוך את המועדון לאחד מהמשמעותיים ביותר בליגה הלאומית, ולחבר אותו לקהילה ולדור הצעיר. לאחר עונה לא פשוטה, הקבוצה הבטיחה השבוע את מקומה בפלייאוף העליון – הישג משמעותי עבור המועדון. בראיון מיוחד הוא משתף באתגרים, ברגעים הגדולים ובשאיפות לעתיד.

מיכאל, קודם כל, ברכות. אליצור יבנה הבטיחה השבוע את מקומה בפלייאוף העליון של הליגה הלאומית. איך אתה מסכם את הדרך שהובילה את הקבוצה להישג הזה?

"תודה רבה! זו הייתה עונה מאתגרת מאוד וחשוב לי להדגיש שהיא לא הסתיימה כי אנחנו לא מסתפקים בהעפלה לבית העליון,  עונה שהיא אולי אחת הקשות שהמועדון עבר מבחינה ניהולית ומקצועית. כמעט ולא היה משחק שבו הגענו בסגל מלא, וכל הזמן היינו צריכים למצוא פתרונות, להתאים את עצמנו למציאות חדשה. אבל בסופו של דבר, החוסן המנטלי של השחקנים, המחויבות שלהם והעובדה שהם לא ויתרו על אף רגע – זה מה שהוביל אותנו לפה".

הייתה נקודה מסוימת שבה הרגשתם שהעונה הולכת לכיוון לא טוב?

"בהחלט. לצערי היו הרבה אירועים שלא תלויים בנו, מאמן שהחליט לעזוב בגלל הצעה גבוהה מאוד שקיבל מקבוצה אחרת בשלב מאוד מוקדם של העונה, שחקנים שהצלחנו להביא שמתאים לתקציב שלנו ופתאום מקבלים הצעות מליגת העל ומהקבוצות המובילות בליגה הלאומית עם שכר של פי 2 ו3. אבל אני שמח שהצלחנו לייצב את הקבוצה ולגרום לכולם להבין שאליצור יבנה זה קודם כל משפחה, ומשפחה לא עוזבים. במשחק השבוע נגד אשקלון היינו בפיגור 24 נקודות במחצית. התחושה הייתה שזה פשוט לא הולך לקרות ונהיה בבית התחתון. אבל אז קרה מה שאני הכי אוהב בקבוצה הזו – במקום להישבר, השחקנים יצאו למחצית השנייה כמו אריות, מחקו את הפער, ובתום משחק משוגע שלקח אותנו להארכה, הצלחנו לנצח בדיוק בהפרש שהיינו צריכים כדי להבטיח את מקומנו בפלייאוף העליון".

כשהגעת למועדון, היה לך חזון ברור. עד כמה ההעפלה הזו משקפת אותו?

"כשהצטרפתי לאליצור יבנה, לא הסתכלתי רק על השאיפה להחזיר את הקבוצה מהליגה הארצית ללאומית. רציתי לבנות כאן מועדון אמיתי – כזה שמחבר בין קבוצת הבוגרים למחלקת הנוער, כזה שמרגיש חלק מהקהילה, עם חזון ברור להגיע לליגת העל. אני גאה לראות ששחקני מחלקת הנוער שלנו לא רק נמצאים על המגרש, אלא מובילים את הקבוצה ברגעים הכי קריטיים של העונה. זו הדרך, וזה העתיד שלנו, אין עוד קבוצה בארץ בליגת העל או הלאומית שיש לה בסגל 3 שחקני בית כשכולם משחקים דקות משמעותיות. זה נתון מטורף וזה מעיד עד כמה העיר יבנה בצמיחה בהיבט הספורטיבי ועד כמה מחלקת הנוער בהובלת שלומי כהן וצחי בוטביקה לא רק מגיע להישגים משמעותיים במחלקות הנוער, אלא גם מצמיחה שחקנים לקבוצת הבוגרים".

איך אתה רואה את החיבור בין השחקנים לצוות המקצועי?

"אחד הדברים שאני הכי גאה בהם זה החיבור המיוחד שנוצר פה. המאמן שלנו, חנן הירשקוביץ', לדעתי הוא אחד הטובים בליגה, ויחד עם עוזרו יובל, שעובדים לילות כימים כדי להביא את הקבוצה הכי מוכנה לכל משחק. יש לנו צוות שמאמין בשחקנים, נותן להם גב אמיתי ומוציא מהם את המקסימום".

עד כמה ההנהלה תורמת להצלחה של הקבוצה?

"ההנהלה שלנו היא עמוד התווך של המועדון. שאול דוד ואבי אוחיון מעניקים לקבוצה שקט ניהולי, חזון ודרך ברורה, כשהיו את המשברים הכי גדולים שאול ואבי תמיד אמרו לי, "אתה מנהל, ומנהלים נמדדים כשקשה ולא כשקל" וזה משפט שאני לוקח איתי ושמח שידענו ליישם את המשפט הזה ולהתמודד עם הקשיים. וזה משהו שלא מובן מאליו בכלל. אנחנו הקבוצה שעשתה את הכי מעט שינויים במהלך העונה, צירפנו רק שחקן ישראלי אחד במהלך העונה ושחררנו רק שחקן אחד. השקט התעשייתי ששאול ואבי נותנים, מאפשרים ניהול תקין והתוצאות מדברות בעד עצמן. בנוסף, אי אפשר לדבר על הצלחת המועדון בלי להזכיר את ראש העיר רועי גבאי, שתומך בקבוצה ללא עוררין, מתעניין, מגיע למשחקים עם הילדים שלו, מתענין ברמה היומיומית החל מדברים שאנחנו רוצים וצריכים לשפר ועד היבטים קהילתיים שהם מאוד חשובים עבורו, וזה פשוט מדהים. כשיש לך עיר שלמה מאחוריך, זה נותן דחיפה אדירה. וכמובן, לכל הצוות המקצועי והניהולי שעובד מסביב לשעון ונותן את הנשמה – בלעדיהם שום דבר מזה לא היה קורה".

איך אתם מתכוננים לפלייאוף ולמשחק הקרוב מול רעננה החזקה?

"אנחנו לא עוצרים. זו הייתה הגישה שלנו לאורך כל הדרך, וזה לא משתנה עכשיו. אנחנו ממשיכים לעבוד קשה, לחדד את מה שצריך ולוודא שאנחנו מגיעים הכי מוכנים שאפשר. בפלייאוף אין מקום לטעויות, וכל פרט קטן יכול לעשות את ההבדל – ואנחנו מתכוונים להיות בצד שמנצח את המשחקים הצמודים".

אתם פוגשים עכשיו את הקבוצות הכי חזקות בליגה. איך אתה מעריך את הסיכויים שלכם?

"אנשים מסתכלים על יבנה ואומרים בטעות "זו לא אגודה גדולה". אבל אני אומר – תראו מה עשינו השנה. הוכחנו שלא צריך תקציב עצום או שם מפוצץ כדי להתמודד כשווים מול כל קבוצה בליגה, גם כשהשחקן הישראלי הכי טוב בליגה, אילי אבייב, קיבל הצעות של פי שתיים ושלוש כסף מקבוצות אחרות, הצלחנו לשכנע אותו להישאר ולהאמין בפרויקט שלנו. אנחנו כאן בזכות עבודה קשה, מקצועיות ואמונה, ואני מאמין בקבוצה הזו".

האוהדים של יבנה תומכים בקבוצה לאורך כל הדרך. מה המסר שלך אליהם לקראת הפלייאוף?

"האוהדים שלנו הם הכוח המניע שלנו. אנחנו בונים את הקהילה, בכל משחק הם דוחפים אותנו קדימה, ובמיוחד עכשיו אנחנו צריכים אותם יותר מתמיד. אני מזמין את כולם להגיע למשחקים, לעודד, להיות חלק מהמסע הזה. לבקשת ראש העיר מר רועי גבאי, אנחנו מאפשרים לתושבי יבנה להיכנס ללא עלות למשחקים, זה יכול להיות בילוי מדהים להורים וילדים, במשחק האחרון הגיע אליי הורה של ילד מהאגודה ואמר לי שזה היה המשחק הראשון שלו ושהוא היה במתח כמו האוהד הכי שרוף, ותודה על שאיפשרנו לו לזמן האיכות הזה עם הבן שלו . אז אני קורא לכולם לבוא ולהיות חלק מאיתנו, עברנו דרך לא פשוטה, והגיע הזמן ליהנות מהפירות שלה יחד".

איך אתה רואה את העתיד של אליצור יבנה?

"אני רואה מועדון שהולך וצומח. התקציבים בליגה הלאומית הם לא פרופורציונליים, קבוצות שופכות סכומים שלא היו בליגה הזאת בשנים האחרונות, אנחנו לא יכולים להתחרות בהיבט הכספי והתקציבי אבל אנחנו זה המקום הכי טוב שיכול להיות לשחק כדורסל, משפחה מחבקת ולא סתם אנחנו עשינו את מה שעשינו עד כה בעונה הנוכחית. כשאני רואה 2 שחקני בית עולים בחמישיה של הרבע האחרון במשחק שמשודר בטלוויזיה, זה סיפוק שהוא הרבה מעבר לעוד ניצחון ,החזון שלנו ברור – להמשיך לבנות קבוצה חזקה, לשלב שחקני בית ולטפח דור עתיד שיצמח מתוך המערכת. אני באמת מאמין שבעזרת הדרך שאנחנו סוללים עכשיו, ועם התמיכה המדהימה שיש לנו מכל הגורמים, אנחנו נגיע רחוק".


 
 
x תמונה ללא תיאור
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה
נגישות