פסיקה מוניציפלית: עיריית ראשל"צ תפסיק תשלום שעות נוספות שלא כדין
13.08.19 / 11:18
התובענה הייצוגית הוגשה על-ידי עו"ד אבי מור-יוסף מיבנה, מומחה בדיני עבודה
הבקשה לאישור תובענה ייצוגית נגד עיריית ראשון-לציון, המעסיקה כ-3,400 עובדים, הוגשה לבית הדין האזורי לעבודה בתל-אביב על-ידי עובדת עירייה לשעבר, גל בראונר המיוצגת על-ידי עו"ד אבי מור-יוסף.
על-פי הבקשה, עיריית ראשון-לציון הפרה את זכויות העובדים בכך ששילמה להם שעות נוספות בחסר, בדרך של חישוב השעות הנוספות ברמה החודשית במקום ברמה היומית וברמה השבועית, כפי שהייתה חייבת.
בתגובתה לבקשה טענה העירייה שתשלום השעות הנוספות ברמה החודשית בוצע לבקשת ובהסכמת ועד העובדים.
בדיון שהתקיים בבקשה הציע בית הדין, בנסיבות העניין - מאחר שהעירייה הפסיקה את ביצוע הנוהל החל מחודש מאי 2018 בעקבות הליכי הבקשה - כי יוסכם על הצדדים שלא ישולם כל פיצוי לחברי הקבוצה שהגישה את התובענה הייצוגית ביחס לתקופה הקודמת למועד הגשת הבקשה, נוכח העובדה כי מדובר ברשות ציבורית וקיים ועד עובדים פעיל בעירייה.
יחד עם זאת, בהתאם להסדר, ועד העובדים יפרסם לכלל העובדים הודעה בדבר ההסדר, ובכלל זה יעדכן בדבר השינוי שנעשה בחודש 05/18, וכי אין בכך כדי לגרוע מזכותו של עובד מלתבוע תביעתו נגד העירייה באופן פרטני.
כמו כן הציע בית הדין כי ישולם לבא-כוח המבקשת סך של 65,000 שקלים, ולמבקשת עצמה סך של 10,000 שקלים, בגין תרומתם להסדרת זכויות חברי הקבוצה.
לאחר קיום ההליכים הנדרשים בחוק, אישר בית הדין לעבודה את ההסדר ונתן לו תוקף של פסק-דין.
עו"ד מור-יוסף ציין כי בהתאם לחישובים שהוצגו בבקשה לאישור תשלום השעות הנוספות, החסר שביצעה העירייה יכול להוביל להפרשים של מאות שקלים לחודש ואלפי שקלים לתקופת עבודה, לכל חבר קבוצה.
הוא הוסיף כי תשלום שעות נוספות בחסר וחישוב שגוי של שעות נוספות הינן תופעות נפוצות יחסית גם בקרב מעסיקים גדולים, והוא מקווה שהליכים כגון אלה שנוהלו נגד העירייה בהרתעת מעסיקים מפני הפרת החוק בעניין זה.