תכנית לצמצום היפגעות בני נוער מחשיפה מסוכנת ואלימות ברשת האינטרנט
16.07.15 / 13:51
ראש העיר, צבי גוב-ארי מוביל תכנית עירונית לצמצום היפגעות בני נוער מחשיפה מסוכנת לרשת האינטרנט והרשתות החברתיות, ומניעת סכנות ונזקים העשויים להגיע עד למצבי קיצון כגון פגיעה נפשית ואף התאבדות
מדי שבוע אנו עדים להתגברות האלימות ברשת- תופעה עולמית נפוצה בעידן הרשתות החברתיות אשר לא פסחה על החברה בישראל. רוב הקורבנות (והתוקפים) הם בני נוער הנחשפים לאלימות בסביבה המקוונת המוצאים עצמם חסרי אונים אל מול התוקף.
במסמך ששלח השבוע ראש העיר צבי גוב-ארי לכלל מנהלי בתי הספר ולוועדי ההורים, התווה גוב-ארי את הדרך לצמצום הנזקים, להעמיד את האמצעים הדרושים לרשותם של תלמידים הנתקלים ברשת בחומרים בעלי אופי פוגעני ולצמצם את סוגי החומרים הקשים ברשת בעלי פוטנציאל להשפעה שלילית במידה ויאומצו ע"י צעירים ואחרים.
במכתבו מציין ראש העיר כי "מספר הרשתות החברתיות והאחרות רב מכדי שליטה על השימוש בהם. ניצול רשתות אלה כמכשיר להפצת מידע קשה ומזיק לאדם בודד או לקבוצה, חומרים המשפיעים באורח שלילי על בני הנוער, הוקעה ונידוי, צילומים אינטימיים ועוד, כל אלה מהווים מקור חשיפה לרע, למכוער ולשלילי. התוצאות הקשות ניתנות כיום לכימות, החל בהידרדרות נפשית קשה וכלה בהתאבדות".
תוכנית הטיפול בתופעה נשענת על הניסיון והמעורבות של עמותת "הכפתור האדום", זאת לאחר שראש העיר נפגש עם נציגי העמותה והתרשם מפעילותם האפקטיבית בתחום המניעה והטיפול. החל משנת הלימודים הקרובה (תשע"ו) מדריכים ומרצים של ''הכפתור האדום'' יקיימו פגישות והרצאות בפני תלמידי בתי הספר ויעניקו להם כלים חיוניים להתמודדות עם התופעה.
עפ"י תכניתו של ראש העיר, כל נער/ה יוכלו לדווח באופן אנונימי על ביטוי בריונות ברשת והפרסום הפוגעני יוסר. בנוסף יוזם ראש העיר ייסוד של קבוצת מתנדבים מקרב התלמידים וההורים אשר תפקידם יהיה לשמש מעין ''סנסורים'' בשטח ולדווח על מקרים חריגים הדורשים התערבות. קבוצת המתנדבים תכלול מספר תלמידים והורים מכל מוסד חינוכי בעיר שיעברו הדרכה מקצועית. במקביל תפעל העירייה להגביר את מודעות כלל התושבים לנושא הסכנות ברשתות באמצעות הכלים העומדים לרשותה ואמצעי התקשורת השונים.