מגורים בחינם? לא כל עוד זה תלוי בעוה"ד רעות שדה
04.05.17 / 19:50
אל משרדה של עוה"ד רעות שדה הגיעו בני זוג בשנות החמישים לחייהם והחלו לגולל את סיפורם בפניה:
לבני הזוג דירה בבעלותם, אותה השכירו בשנה האחרונה לשוכרת. בטרם כניסתה אל הדירה, השוכרת הוחתמה על חוזה שכירות המפרט את כלל מחויבויותיה כלפיי המשכירים, בניהם תשלום שכר דירה, תשלום לועד הבית, לחברת החשמל, ארנונה, מים, גז וכיוצ"ב. ואולם, בחודשים האחרונים, השוכרת החלה לפגר בתשלומי השכירות כך שנצטבר חוב בסך של 20,000 ₪ הכולל את כספי דמי השכירות של אותם חודשים שלא שולמו.
בני הזוג, בתחילה המתינו לקבלת הכספים אשר מגיעים להם, וחסו על השוכרת כך שלא פעלו לפנותה מן הדירה. אך, אלו החליטו שלא לשקוט על שמריהם ולפנות לעורך דין העוסק בתחומי המשפט האזרחי כאשר קיבלו מכתבי התראה מחברת החשמל, מועד הבית, ומן העירייה בגין אי תשלום תשלומי הארנונה, החשמל וועד הבית.
בנוסף, מעבר לעובדה שהשוכרת לא פינתה את הדירה לאור הפרות החוזה שנעשו על ידה ואשר תוארו לעיל, הדירה לא פונתה גם בסוף תקופת השכירות, חרף העובדה שבני הזוג התחייבו להעביר את החזקה בדירה לצד שלישי. זאת, על אף שנשלחו אל השוכרת מכתבי התראה רבים, המיידעים אותה על האמור.
משכך, נאלצו בני הזוג לפנות מיוזמתם לחברת הובלות ולפנות את הדירה אשר הושארה במצב מחפיר. יצוין כי, גם את הוצאות ההובלה, נאלצו לשלם בני הזוג מכיסם הפרטי.
בני הזוג, אשר לדאבונם נאלצו לשלם את התשלומים האמורים ולספוג את מעללי השוכרת, פנו אל עוה"ד רעות שדה וסיפרו לה את סיפורם.
עוה"ד רעות שדה האזינה לסיפורם של בני הזוג בקשב רב, נטלה את הייצוג בעניין ועמלה במהירות על כתיבת כתב תביעה בסדר דין מהיר אשר פירט את כלל הנזקים וההוצאות אשר נגרמו לבני הזוג. למעשה, השוכרת הפרה את הסכם השכירות עליו היא חתומה ונהגה בחוסר תום לב מקומם! לבני הזוג נגרמו נזקים כספיים רבים וכן נגרמה להם עוגמת נפש חמורה.
כתב התביעה הוגש לבית המשפט ועוה"ד רעות שדה הגישה שאילתא למשרד הפנים לצורך בירור מענה האחרון של השוכרת (למיטב ידעתו של משרד הפנים), ומסירת כתב התביעה כדין. השוכרת לא נמצאה במען האמור ולפיכך נוצר עמה קשר טלפוני- מתוך רצון כן למסור לה את כתב התביעה ובכדי שתוכל להתגונן בבית המשפט. גם בכתובת השנייה, שנמסרה על ידי השוכרת, לא נמצאה השוכרת ולפיכך, לאחר שלושה ביקורים במקום, כתב התביעה הודבק על דלת הכתובת השנייה. הימים חלפו ולא הוגש כתב הגנה מטעם השוכרת בכפוף למועד אשר קבוע בחוק. משכך, עוה"ד רעות שדה הגישה בקשה למתן פסק דין בהיעדר הגנה מטעם השוכרת, שכן עברו 45 יום וכתב הגנה כאמור לא הוגש.
בטרם כבוד השופטת נתנה את פסק דינה, זו ביקשה לקבל מידע אודות המסירה שנעשתה. עוה"ד רעות שדה הגישה לשופטת הודעת הבהרה בה פירטה את האופן בו חיפשה את מענה של השוכרת, את השיחה הטלפונית עמה בה נמסרה הכתובת השנייה, וכן את ביצוע המסירה באמצעות הדבקה על הדלת. לאחר קריאת הודעת ההבהרה, כבוד השופטת החליטה כי, בכדי לנקוט במשנה זהירות, יש לבצע מסירה באמצעות הדבקה על דלת הכתובת הראשונה, אשר ניתנה על ידי משרד הפנים, וכך נעשה.
45 ימים נוספים חלפו, לא הוגש כתב הגנה, ולפיכך יצא תחת ידו של בית המשפט הנכבד פסק דין, לפיו הוא נעתר לכלל הסעדים הכספיים אשר התבקשו על ידי בני הזוג. כך, למעשה תחויב השוכרת בפיצוי בני הזוג בסך של 30,000 ₪, בגין כלל הנזקים שנגרמו להם ובגין כלל ההוצאות בהם בני הזוג נאלצו לשאת.
עוה"ד רעות שדה: "לא יעלה על הדעת שאדם יתגורר בחינם בדירה בשכירות! על צדדים לחוזה לדעת כי הנם מחויבים בכלל הסעיפים ובכלל החיובים הנובעים מן החוזה עליו הם חתומים. שמחתי לעמוד לשרותיהם של בני הזוג ולהשיב להם כספים אשר הגיעו להם!"