25.10.18 / 16:00
נתונים חדשים של משרד הבריאות מוכיחים כי יש מחסור ביוד בכל האוכלוסייה בישראל. הסקר אמנם בוצע בקרב נשים הרות וילדים קטנים, אך הסבירות הגבוהה מאוד שגם האוכלוסייה הבוגרת סובלת מחוסר.
עד היום האמינו כי בזכות היותנו מדינה ים תיכונית יש בגופנו כמות מספקת של יוד, לצערי עובדה זו אינה נכונה כלל. התזונה המערבית, עתירת הסוכרים והפחמימות ונטולת אצות ים איכותיות ועיבוד המלח, גרמו למחסור חמור ביוד בישראל.
תסמינים למחסור ביוד:
- נפיחות בצוואר: בלוטת התריס השוכנת בצוואר לא מצליחה לייצר את הורמוני הבלוטה ובמצב של חוסר ביוד היא פועלת באופן נמרץ יותר, מה שגורם לתאים בצוואר לגדול ולהתנפח.
- עייפות וחולשה כללית: אחד התסמינים הנפוצים והשכיחים ביותר. בזמן שבלוטת התריס עובדת קשה היא גוזלת את האנרגיה של כל הגוף. מסתבר ש 80% מהאוכלוסייה חשים בעייפות יתר שנובעת ממחסור ביוד.
- עלייה במשקל: בלוטת התריס אחראית גם על חילוף החומרים בגוף, התהליך שבו הגוף ממיר את האוכל לאנרגיה וחום. ברגע של מחסור ביוד- הבלוטה לא יכולה לעשות את עבודתה. סובלים מעודף משקל? כדאי מאוד שתשלבו יוד בתזונה.
- נשירת שיער: הורמוני בלוטת התריס אחראים על צמיחת זקיקי השיער. בזמן מחסור ביוד השיער ינשור.
- עור יבש ונוטה לקשקשים: הורמוני בלוטת התריס מסייעים בהתחדשות תאי העור, כאשר אין התחדשות העור יהפוך לקשקשי ויבש.
- תחושת קור: רגישות לקור הינה אחת התופעות השכיחות בקרב אנשים הסובלים מחוסר ביוד.
- הפרעות בקצב הלב: מחסור ביום עלול לגרום לפעילות קצב לב איטית ואפילו עילפון.
- חוסר מיקוד וריכוז: הורמוני בלוטת התריס מסייעים למוח להתפתח ולגדול, וזה המקום לציין את חשיבות נטילת יוד לנשים הרות. מחסור במינרל חשוב זה עלול לעכב התפתחות מוח תקינה של העובר.
הכמות המומלצת ליום הינה 150 מק"ג, אך המקורות ליוד בתזונה שלנו דלים ביותר ולא איכותיים.
לשמחתי הרבה (ובטוחה שיסכימו איתי חבריי המטפלים) חברת סיקורה הפיקה אחרי שנים של מחקר כמוסות יוד מאצת אלווה, המספקת לגוף את המנה המדויקת והאיכותית ביותר במינון של כמוסה אחת ביום.
להמשך הכוונה והתאמת מוצר באופן אישי דברו איתי ואשמח לעזור.