07.12.17 / 14:49
חג השמן לפנינו ואני החלטתי לפנק אתכם בשני מתכונים לחג. סופגניות ללא גלוטן וללא סוכר, שגם לא צליאקים יהנו לאכול בזכות הקלילות והטעם הנפלא ולביבות, שיעשירו את התפריט בברזל.
שימו לב שכל הטיגון נעשה בשמן זרעי ענבים, שאינו מתחמצן. שמן קנולה\שמן סויה, שאינם בכבישה קרה, אסורים לשימוש מבחינה בריאותית, ושמן זית מומלץ לא לחמם.
אז צאו לדרך ותהנו!
סופגניות ללא גלוטן וללא סוכר
כוס וחצי קמח לבצק דק ללא גלוטן
כפית תמצית וניל אמיתית
כף אבקת אפיה
חצי כוס מייפל אמיתי
2 ביצים אורגניות
חצי כוס מים קרים
כפית מיץ לימון טרי
חצי כוס שמן קוקוס
לערבב את כל התערובת
לחמם שמן זרעי ענבים במחבת עמוקה כבדה
בעזרת שתי כפות לצקת את הבלילה לשמן החם
ולטגן מספר דקות עד להזהבה
להניח על נייר סופג
לקשט בסוכר קוקוס מעורבב עם אבקת קינמון
אפשר למלא את הסופגניות בריבה אמיתית ללא סוכר.
לביבות בריאות
להרתיח 2 תפו"א קלופים ובטטה עד לריכוך
למעוך למחית ולהוסיף
3 כפות קמח עדשים כתומות
2 ביצים אורגניות או 2 כפות זרעי פשתן שהושרו במים
זרעי כוסברה טחונים כפית
מלח הימלאייה
פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן אבוקדו בכבישה קרה
קמצוץ סודה לשתיה ללא אלומיניום
לערבב את כל התערובת יחד
לחמם שמן זרעי ענבים במחבת כבדה ולשים בשמן חתיכה של גזר לספיחת השומן הרווי
לטגן קלות מכל צד
להניח בתבנית אפיה מרופדת עגבניות פרוסות
לבזוק מעט שמן זרעי ענבים על העגבניות ומלח הימלאייה
להניח את הלביבות המטוגנות קלות על העגבניות ולאפות בתנור על מצב גריל כרבע שעה.
לבריאות
חנוכה שמח ומלא בריאות לכולם.