מאפינס טבעוניים עם בננה וחלב קוקוס
17.05.12 / 15:42
באדיבות מירי וזאני
מבית הטבע "שורשים" יבנה
מאפים נטולי ביצים ומוצרי חלב, מזינים להפליא וקלים מאוד להכנה:
פשוט מערבבים הכל עם כף עץ.
12 יחידות
חומרים:
3 בננות, חצויות לאורכן
1 וחצי כוסות קמח 70% מלא
1/2 כוס שיבולת שועל להכנה מהירה
1 וחצי כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כוס קמח שקדים (או שקדים טחונים דק)
1/3 כוס סוכר קנים
1 כפית תמצית וניל טהור
1/2 כוס חלב קוקוס
1/4 כוס שמן קוקוס בכבישה קרה או שמן אחר
1/4 כוס אננס מיובש, קצוץ גס (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר (מנ'זטים).
- מעבדים את הבננות במעבד מזון בפולסים, רק עד שהן קצוצות אך לא מרוסקות.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, שיבולת השועל, אבקת האפייה, הסודה לשתייה וקמח השקדים.
- מוסיפים למעבד המזון יחד עם הסוכר, השמן, תמצית הווניל וחלב הקוקוס. מעבדים בכמה פולסים, רק עד לקבלת תערובת אחידה.
5.מוסיפים את האננס ומערבבים. ממלאים בתערובת את השקעים כדי 3/4 מגובהם. אופים בתנור החם 20-25 דקות, עד שהמאפינס זהובים וקיסם המוחדר למרכזם יוצא נקי.