שיפודי פירות אקזוטיים ויבשים
31.05.12 / 14:17
באדיבות השף מוריס מונייר
כמות: 8-10 סועדים
זמן הכנה: 30 דקות
מצרכים:
20 מקלות שיפודים
1 אננס שלם טרי ומקולף
5-6 קיווי מקולף
1 סלסלת תותים טריים (בערך400 גרם)
פירות יבשים: שזיף מגולען, תפוז סיני (כמספר השיפודים)
לסירופ:
2 גבעולי טימין טרי
200 גר'סוכר
120 מ"ל מים או וודקה או כל אלכוהול אחר עם טעם לבחירה
1 כפית תמצית וניל
הכנה:
- מפרקים את האננס מהמרכז הקשה והגס. חותכים את הפירות הטריים לגודל הרצוי (בצורה אחידה-כמה שאפשר). מומלץ כגודל ביס
- מפרקים את הפירות היבשים (היה והם דביקים אחד לשני), ומכינים אותם על מגש לצורך שזירה על מקלות השיפודים
- על מקלות השיפודים מסדרים את הפירות הטריים והמיובשים לפי סדר אחיד (מומלץ לגוון בצבעים). מניחים על מגש. טובלים את השיפודים עם הפירות בסיפופ ומצננים
- לסירופ: בסיר קטן ממיסים הנוזל עם הסוכר, הטימין והוניל
מגישים כקינוח קר לצלחת מרכזית....