7 מזונות שכדאי לנו להכיר לילדינו כחלק מאורח חיים בריא
06.07.19 / 22:19
מאת: יעל רוטשטיין, נטורופתית בכללית רפואה משלימה
לא כל מזון המוגדר כבריא על ידי החברות השונות הוא אכן בריא. המסרים כיום מאוד מבלבלים, דגני הבוקר המועשרים בסיבים נשמעים כמו אלטרנטיבה נפלאה להגיש לילדינו לארוחת הבוקר אך טומנים בחובם כמות גדולה של סוכר וחומרים נוספים הדואגים לשימור המוצר. האתגר הנוסף בקרב תזונת ילדים, הוא הסקפטיות של הקטנטנים לחשיפת מאכלים חדשים, ילדים רבים הנם בררנים ואוהבים לאכול מספר מאכלים קבועים.
העיקרון הוא לבחור במזונות שהמקורות שלהם באים מהטבע וכל דבר במידה ובהתאמה לילד.
אלו הם 7 המזונות המומלצים להכניס לתפריט היומיומי של ילדינו וגם ניתנים לשילוב בקלות במאכלים שכבר מועדפים על ילדים על מנת להעשיר את תפריט.
1.שקדים
חלב שקדים וממרח שקדים, אחד המזונות החשובים ביותר בימנו ומסיבה מוצדקת! עשירים בכל כך הרבה וויטמינים ומינרלים. עשירים בחומצות שומן אשר מסייעות לתפקודי המוח ולשיפור הזיכרון! נלחם ברדיקלים חופשיים, אנטי דלקתי, מסייעים לנקות את הגוף מפסולת, מסייעים בחילוף החומרים בגוף, אכילת שקדים באופן קבוע מחזקת את מערכת העיכול, פלורת המעיים והמערכת החיסונית. ניתן לשלב בשייק פירות ביתי, כבסיס למשקה שוקו בהכנה ביתית פנקייקים, סלטים ועוד.
2.שיבולת שועל (קוואקר)
כהמשך לאותה דייסת בוקר שילדים כל כך אוהבים וניזונים בשנים הראשונות לחייהם. עודדו אותם לדייסת קווקר לפחות פעם בשבוע. בעדיפות ע"ב חלב שקדים/שיבולת שועל. מהווה ארוחת בוקר מזינה, המכילה את כל אבות המזון החשובים לבריאותנו. תורמת לאיזון מערכת העצבים, מרגיעה, מרוממת את מצב רוח מרומם, משפרת שינה, משפרת ומלטפת את העיכול וטובה לעצירות. כמו כן ניתן לשלב את שיבולת השועל בקינוחים – עוגות ועוגיות.
3.קינואה
הקינואה למען הסר ספק, אינה דגן, אלא זרע. ללא ספק "אם כל התבואה", מזון- על, סופר פוד. עשירה בסיבים תזונתיים, בחלבון, בחומצות שומן בכמות רבה ובצורה בריאה יותר מאשר בדגנים! מומלצת כמקור חשוב בתזונה עשירה במגנזיום, בחומצה פולית, ברזל, סידן, אבץ ויטמיני B –E. קלה לעיכול, קלה להכנה וניתן לשלב אותה במגוון רחב של מאכלים: סלט, מרק, קציצות ועוד.
4.אבוקדו
אחד הפירות שהכי חשובים לבריאות שלנו (רבים מתבלבלים ורואים בו כירק). האבוקדו עשיר במינרלים ויטמינים ובחומצות שומן חיוניות. האבוקדו אנטי אוקסידנט , מאזן את רמת הסוכר, כולסטרול והטריגליצרידים בגופנו, בעל סיבים תזונתיים מסיסים במים, אשר מזינים את החיידקים הידידותיים שבפלורת המעי שלנו ובכך חשובים לתפקודו התקין של מערכת העיכול וחיזוקה של מערכת החיסון שלנו. במחקר ענק שנערך במשך 7 שנים על 17,567 אנשים מצא שאנשים שצרכו אבוקדו באופן עקבי היו בריאים יותר מאלו שלא צרכו כלל! ניתן להכניס אותו למגוון רחב של מאכלים כגון סלט, שייק פירות ועוד. המעריצים המושבעים של האבוקדו יעידו כי הם פשוט אוכלים ישירות מהאבוקדו עם כפית.
5.נבטי ברוקולי
נבטי ברוקולי מכילים כמות יפה של מינרלים וויטמינים בניהם ויטמין C אשר מצוי בו יותר אפילו מהתפוז שכה מזוהה עם ויטמין C. נבט ברוקולי הוא אנטי אוקסידנט, נוגד חמצון חזק ואנטי סרטני וזאת בזכות החומר שמצוי בו הסולפוראפן. עוד הוכח מחקרית כי הסולפוראפן הוא חומר חזק המסייע כנגד הליקובקטר פילורי, אותו חיידק שגורם לכאבי בטן ולכיבי קיבה. נמצא שאצל אלו שאכלו נבטי ברוקולי רמת הנגיעות ירדה ב- 40%. בנוסף נמצא כי נבטי ברוקולי ידועים בהורדת סוכר מהדם ולכן מסייע בתהליכי ירידה במשקל, שמירה וטיפוח העור. ניתן להוסיף אותו לסלטים, סנדוויצ'ים, שייקים, פשטידות, מוקפצים ועוד.
.
6.תה קמומיל
תה קמומיל בשמו הלועזי נקרא בבונג. צמח מרפא מרכזי לטיפול במגוון מצבי בריאות הוא מרגיע עדין ובטוח לשימוש בילדים. מעולה לטיפול במערכת העיכול, צרבות, נדודי שינה, חרדה, מתח, כאבי ראש, מפחית גזים וכאבי בטן, מעולה לטיפול לגירויים בעור, לשטיפת פה וניקוי עיניים כיוון שמכיל מרכיבים אנטי דלקתיים חזקים. צורת הצריכה היא כחליטת הצמח במים חמים.
7.קינמון
קינמון צמח תבלין, מתוק עשיר ברכיבים תזונתיים בוויטמינים ומינרלים ביניהם ויטמיני B C K, מגנזיום בכמות ראויה, אשלגן, סידן, ברזל ,זרחן , סיבים תזונתיים ועוד. מאזן את רמות הסוכר בדם, ולכן מומלץ כתחליף סוכר וכחלק מטיפול במחלת הסכרת. הקינמון נחשב כצמח "מחמם" אנטי דלקתי, מחזק את מערכת החיסון בהגנה מפני הצטננויות סינוסיטיס, דלקות, והקלה על כאבים רבים כולל מיגרנות.
ישנם מספר סוגי קינמון, הטוב מבניהם הוא הקינמון הציילוני שגדל בסרי לנקה שמגיע כמקלות דקים שברירי ומגולגל יותר. הקינמון הסיני מגיע כענפים עבים יותר המקופלים פנימה בשוליים אז שימו לב.
הקינמון יכול לתת את הארומה המתוקה לתה הקמומיל שהזכרנו לעיל וכך להציע לילדים משקה שונה ממים עם תחושת מתיקות קלה.