27.02.16 / 10:42
אי אפשר להתעלם מנוכחותן של כוכבות רשת ישראליות שנוטות להתבטא בגסות מינית ולצרף תמונות פורנוגרפיות ולעיתים גם סרטוני וידיאו לא נאותים בלשון המעטה. למה הן גורפות כל כך הרבה לייקים? ומה זה אומר עלינו כחברה.
כתבו, התעצבנו והצטלמו ב'דאק פייס': ברנדה אזרצקי וחן בוקר
בתור נשים שכותבות לא מעט ברשתות החברתיות (פייסבוק, טוויטר, אינסטגרם, בלוג ובאתר אשדוד נט), יוצא לנו להתבאס לא אחת על תוכן שנון ומקורי שנעלם כלא היה בין תמונות חושפניות עם משפטי מחץ בחריזה עילגת ומתאמצת.
תופעת ה"חנטל"
החברה שלנו התדרדרה משמעותית עם עלייתה של כוכבת הרשת עדן אברג'יל. נראה כי כשחן טל העלתה תמונות למטרת יח"צנות למסיבות שבהן כיכבה באופן קבוע וכעת מנצלת את החשיפה שלה למטרות של טבעונות והגנה על בעלי חיים, לא נותר אלא לתהות מהי מטרתה של עדן אברג'יל, האם היא תפעל בעתיד למען אג'נדה מסוימת או שהיא מעוניינת נטו בתשומת הלב?
האם בשביל לקבל לייקים ברשתות החברתיות נשים צריכות להתפשט? למה בחורות שהן לא חנטל או הגברת אברג'יל מעלות כיתוב נוסח: "שבת שלום" שמצורפת יחד עם תמונה חושפנית בביקיני בימי החורף או כזו שמנסה להיות מפתה עם שרבובי שפתיים או הלבשה תחתונה ומה זה קשור לשבת קודש?
כל אחת, בכל מקום
יש המון בנות ברשת אשר מעלות תמונות בסגנון הזה, והשאלה היא מה הייחוד דווקא בעדן אברגי'ל שגורם לכל כך באזז סביבה. האם אלו המשפטים ה"קלישאתיים" או החרוזים המתיימרים להיות בדיחה, או שמא זה הדיבור הגס והברוטאלי.
בנוסף, ניתן לראות גם המון תגובות נגד והתבטאויות חריפות נגדה. לא מובן אם הדמות הזו מעוררת שנאה רבה כל כך בקרב הגולשים, מדוע הם ממשיכים להקפיץ את הפוסטים שלה בתגובות, לייקים ושיתופים ובעצם נותנים לה את החשיפה לה היא מייחלת.
איך זה משפיע על שאר הבנות?
עירום הפך למקובל ולגיטימי. נראה שיש כאלה שהבינו את הנוסחה ה"מנצחת" לקבל אהדה וחשיפה ברשתות החברתיות ולתפעל עמודים פופלאריים עם מאות ואלפי עוקבים. יש כאלה שעושות את זה בצורה עדינה יותר ולצערנו יש גם המון ילדות קטנות ששולחות תמונות עירום שלהן לבחורים, שעוברות דרך ה'וואטצפ' והורסות את עולמן.
מעבר לזה, בקשה או דרישה לשלוח ולקבל תמונות עירום מגברים ומנשים הפכה לגיטימית. מאידך, מדינת ישראל עדיין נתפסת יחסית שמרנית לעומת ארצות אחרות בעולם בהן תמונות שכאלה מזמן הפכו למקובלות והפכו לשגרת היומיום.
איך מפסיקים את זה? והאם זה אפשרי?
כל הכוח נמצא אצל הגולשים ברשתות החברתיות- ברגע שתפסיקו לעשות לייקים, להגיב ולשתף, נפסיק גם אנחנו- כלי התקשורת לכתוב על תופעות שכאלה. אם כל תשומת הלב הזו הייתה מופנית למען מטרות טובות וחשובות אולי החברה שלנו הייתה נראית אחרת.