02.04.19 / 10:43
100 אחוז מהאנשים שפונים לבנקים לקבל משכנתא לאחר פשיטת רגל, זוכים להתעלמות ודחייה חד משמעית. אז מה עושים כדי כן לקבל משכנתא אחרי פשיטת רגל? מרטין בוקסדורף המומחה לפושטי רגל לשעבר, עונה על השאלות.
מה הבעיה עם משכנתא לאחר פשיטת רגל?
הבעיה היא שראשית, פשיטת רגל היא הדבר הכי גרוע שיכול לקרות לאדם בחייו הפיננסיים, היות ומדובר במקרה של שמיטת כל החובות, שזה הדבר הכי גרוע שיכול להיות. מעבר לכך אם זה לא מספיק, אז סטטיסטיקה מדויקת שיצאה לאחרונה מסבירה שאדם שעבר פשיטת רגל, יש 50 אחוז סיכוי שיחזור להיות פושט רגל בתוך 10 שנים. אלו הנתונים. 50 אחוז מאנשים שעברו פשיטת רגל, חוזרים פשיטת רגל אחרי 10 שנים.
אז קודם כל זאת הסיבה שהבנקים לא מוכנים בכלל לשמוע על אנשים שעברו פשיטת רגל. עכשיו, בואו נדבר על מה כן ניתן לעשות כדי לקבל משכנתא לפושט רגל לשעבר. רק כדי להבהיר, שמי מרטין בוקסדורף, אני מטפל באנשים שעברו פשיטת רגל ורוצים לקחת משכנתא, מזה עשר שנים, רק בבנקים למשכנתאות.
משכנתא בשיטת המאזניים:
שיטת המאזניים היא למעשה הדרך שלי להסתכל על משכנתאות למסורבים בכלל ולא רק על פושטי רגל לשעבר, כי זה הדרך ההגיונית ביותר להבין את הנושא.
אז כאשר מדברים על מאזניים, הכוונה היא לאותו משקל שהיה בשוק הירקות, שעל כף אחת שמים את המוצרים שקונים ועל הכף השנייה שמים משקולות שונות כדי לקבוע מה המשקל של המוצרים שקונים. כאן אנחנו עושים בדיוק את אותו הדבר.
על כף אחת יש לנו את פשיטת הרגל שהיא דבר גרוע מאוד, על הכף השנייה אנחנו רוצים לשים דברים טובים שהמטרה שלהם היא לאזן את המשקל ולהגיע למצב של איזון בין הדברים הרעים לבין הדברים הטובים. אז בואו נדבר על זה, מה אנחנו יכולים לשים בתור הדברים הטובים.
דברים טובים:
כאשר מדברים על דברים טובים, הכוונה היא קודם כל לדברים הבסיסיים והחשובים ביותר. שכירים- הבנקים מאוד אוהבים שכירים ובכלל לא אוהבים עצמאיים. השכירים הם לקוחות יציבים יותר בעיני הבנקים והם עדיפים על פני כל סוגי העצמאים והעסקים.
משכורות גבוהות- מיותר לציין אולי אבל הבנקים מאוד אוהבים שכירים שמרוויחים משכורות יחסית גבוהות, לא יותר מדי גבוהות. אם גם יש ווק במקום העבודה של 4 או 5 שנים, בכלל מדהים. תראו זה נשמע דברים טריוויאליים, אבל כאשר מדובר במשכנתאות אחרי פשיטת רגל, זה מקבל משנה חשיבות. הבנקים לא רוצים לתת משכנתא לאנשים אחרי פשיטת רגל, הם באמת לא רוצים. התפקיד שלי הוא לשכנע אותם שהם צריכים והם כן מסכימים לעשות את זה, אבל זה מצריך הרבה עבודה קשה.
עוד דברים שיכולים להוות יתרון הם אחוז מימון נמוך של המשכנתא, למשל 60 אחוז מימון מתוך שווי הדירה. ערבים פוטנציאלים שיכולים להיות בתוך המשכנתא, תוכניות חיסכון שמראות שאתם מצליחים לחסוך כסף, פיקדונות, כל דבר שאתם יכולים לחשוב עליו שיכול להוות יתרון.
טיעונים למשכנתא:
כאן אני מתחבר לתמונה, התפקיד שלי הוא לקחת את הטיעונים הטובים שבנינו בפסקה הקודמת ובעזרתם להצליח לשכנע את הבנקים שהם צריכים לאשר משכנתא. כמה שיהיה לנו יותר טיעונים חיוביים שאני יכול להיעזר בהם, כך הסיכוי שלי להצליח, יעלה. הטיעונים החיוביים הם למעשה התחמושת שלי, כמה שיהיה לי יותר, כך ייטב.
מרטין בוקסדורף, מומחה למשכנתאות של פושטי רגל לשעבר. 0508116397