דע את זכויותיך: תמורה עבור עבודה בימי חג
01.11.19 / 08:00
אז מה התמורה עבור עבודה בימי חג ומועד? עו"ד אבי מור-יוסף מסביר
ההסדר החוקי לגבי תשלום גמול עבודה ביום המנוחה השבועי קיים גם לגבי עבודה ביום חג, כך שבעד שעות עבודה רגילות ביום חג זכאי העובד לשכר בשיעור 150% משכר שעה רגילה.
בעד שתי שעות העבודה הנוספות הראשונות ביום חג זכאי עובד לשכר בשיעור של 175% משכר שעה רגילה. ובעד שעות העבודה הנוספות שמעבר לשעתיים הראשונות זכאי עובד לשכר בשיעור של 200% משכר שעה רגילה.
ככלל, לא קיימת בדין הכללי התייחסות לגבי עבודה בחול המועד, פורים וחנוכה. בהתאם, מעסיק זכאי לנכות יום חופשה מלא לעובד שלא מגיע לעבודה בימים אלה. יחד עם זאת, קיימים מקומות עבודה בהם מונהג יום עבודה קצר מכוח הסכם קיבוצי או נוהג במקום העבודה, ואף קיימים מקומות עבודה בהם ניתן לבחור בימים אלה כימי חופשה בתשלום.
עובד שאיננו מעוניין לעבוד בחול המועד יכול לתאם בהסכמה מול המעסיק חופשה שנתית במועד זה, ככל שעומדת לזכותו יתרת ימי חופשה. כמו כן, מעסיק יכול לבחור לקיים את החופשה השנתית של עובדיו בחול המועד (הדממה) ולהוציאם לחופשה במועד זה (בתנאי שלעובדים צבורה יתרת ימי חופשה מתאימה). במקרה זה (הדממת העסק על-ידי המעסיק לרגל חופשה בחגים) במניין ימי החופשה שינוכו לעובד לא יבואו ימי החג עצמו, יום שבת ויום שישי (אם העובד בדרך כלל לא עובד ביום שישי).