באווירת טו בשבט - מתכון השף - טנזיה - טאג'ין צלעות כבש ופירות יבשים

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('bded7955-eb84-435f-8458-6583d15e9439','/dyncontent/2024/11/3/df0fd569-76a9-4891-804e-67058dd74b58.jpg',18639,'קיבוץ השלושה אייטם כתבה ',525,78,true,33424,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('bded7955-eb84-435f-8458-6583d15e9439','/dyncontent/2024/9/8/f8053b85-55cb-4af9-8eac-2efc831f016b.jpg',18411,'בלו אייס אייטם כתבה ',525,78,true,33424,'Image','');},15]]);})

מאסטר שף, גיא פרץ , מציג - איך מכינים טנזיה - טאג'ין צלעות כבש ופירות יבשים - מרכיבים, אופן הכנה וסרטו וידאו

מרכיבים:

• 4 צלעות טלה עם עצם

• 1 כף סוכר

• 1/2 כוס ריבת בצלי שאלוט (או ריבת בצל)

• 1/2 כוס שזיפים מיובשים

• 1/2 כוס צימוקים לבנים

• 1/2 כוס משמשים מיובשים

• 1/2 כוס תאנים יבשות חצויות לשנים

• 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי

• 2 פלפל צ'ילי אדום מיובש

• 1/2 כפית אגוז מוסקט

• 2 מקלות קינמון

• 1 כפית מלח גס

• 1 כוס יין מתוק

• 1 כוס מים

• עלי פטרוזיליה לקישוט

אופן ההכנה:

• מחממים מחבת טפלון (בעל מכסה) עם 3 כפות שמן זית על חום גבוה.

• מטגנים את הצלעות כדקה שתיים מכל צד עד השחמה.

• מוציאים את הבשר מהאש ומניחים בצד.

• מורידים מעט את האש, ומוסיפים למחבת כף סוכר.

• מערבבים את הסוכר עם מיצי הבשר עד שמתחילה התקרמלות.

• מוסיפים את ריבת הבצל ומערבבים.

• מוסיפים את השזיפים השחורים, הצימוקים המשמשים היבשים והתאנים ומערבבים על אש בינונית מספר דקות.

• מוסיפים ג'ינג'ר טרי, פלפלי צ'ילי יבשים, אגוז מוסקט טחון טרי ו- 2 מקלות קינמון, כף מלח גס או רגיל ומערבבים היטב.

• מוסיפים כוס יין אדום מתוק משובח ומגרדים את כל השאריות מתחתית המחבת.

• מוסיפים עוד כוס מים, מכסים את המחבת ומביאים לרתיחה.

• מערבבים היטב ומוסיפים את הצלעות.

• מכסים את הצלעות בפירות וברוטב, סוגרים את המכסה ושוב מביאים לרתיחה.

• לאחר שהתבשיל רתח - כ-3 דקות, מעבירים אותו לטאג'ין ומכסים.

• מכניסים את הטאג'ין לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות משך שעה ורבע.

• מוציאים מהתנור ומעטרים בעלי פטרוזיליה.

• בתאבון.


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה