כוח המצליבים
19.06.12 / 09:22
בבברכת המון בריאות
מירי וזאני
תזונאית טבעית
בית הטבע שורשים
כולם יודעים כמה חשוב לאכול ירקות מכל הצבעים, אך היום ארצה להדגיש את חשיבות הירקות המצליבים.
הירקות השייכים למשפחת המצליבים הם מצבור מיוחד של משפחות חומרים מונעי סרטן!!!
מלבד היותם עשירים בנוגדי חמצון חזקים במיוחד, הם מכילים בנוסף אנזימים מגגנים. אנזימים אלו פועלים בגופינו כמעין "שוטרים" הלוכדים את גורמי הסרטן הסוררים ומניעים אותם החוצה מהגוף.
מחקרים מוכיחים כי אנשים המרבים באכילת ירקות מצליבים נוטים פחות לפתח סרטן מסוגים שונים!
ההמלצה היא לשלב בתפריט היומי מנת ירקות מהמגוון הנ"ל:
כרוב, ברוקולי, נבטי ברוקולי, רוקט, רוקולה, גרגר נחלים, עלי חרדל, כרוב סיני, כרובית, לפת, קולרבי, צנון, צנונית וכרוב סגול.
קבלו מימני טיפ נהדר איך לשלב את הירקות הנפלאים האלו בתפריט היומי בקלות והנאה רבה
שייק ירוק מפוצץ בארגיה ונוגדי חימצון
מומלץ לאכול אותו בבוקר
שימו בבלנדר:
חצי כוס מים
2 כפיות זרעי צ'ייה(מזון על-להשיג בבית טבע)
3 עלי חסה טריים
חופן עלי רוקט
חופן נבטי ברוקולי
כפית ספירולינה (מזון על-להשיג בבית טבע)
1 בננה בשלה
1 תמר מג'הול
2 קוביות קרח
הערה: אפשר לגוון עם פירות אחרים ואם רוצים אפשר להמתיק עם 1 כפית דבש
ערבלו את השייק מספר דקות
ובתאבון!
לקבלת מתכוני שייקים נוספים פנו אליי ואני אשמח לייעץ.