מספר טיפים לבישול פסטה וקינוח מפנק: ספוליאטלה

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('ffed70d5-dc8b-48d4-9488-36a789ee0bd7','/dyncontent/2024/11/3/df0fd569-76a9-4891-804e-67058dd74b58.jpg',18639,'קיבוץ השלושה אייטם כתבה ',525,78,true,33990,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('ffed70d5-dc8b-48d4-9488-36a789ee0bd7','/dyncontent/2024/9/8/f8053b85-55cb-4af9-8eac-2efc831f016b.jpg',18411,'בלו אייס אייטם כתבה ',525,78,true,33990,'Image','');},15]]);})

איך מכינים פסטה מרגשת וגם המלצה על קינוח שלא תוכלו לסרב לו
פסטה הינה בין המאכלים האהובים ביותר ללא ספק ובמשך דורות רבים. היא מעניקה לרבים את ההנאה של תבשיל חמים הממלא את הקיבה והופכת כל ארוחה לחגיגה. וגם: מה הוא הקינוח שמשגע את המדינה? ספוליאטלה, או: על מה הכי כדאי לשבור את הדיאטה.

pixabay

איך להכין פסטה בצורה הטובה ביותר?

כדי להכין פסטה כזו שכל יושבי השולחן יחסלו חשוב להקפיד על כמה כללי אצבע. כללי אצבע אלו מבטיחים כי לא משנה איזה רוטב בכוונתכם להוסיף לפסטה, היא עדיין תישאר הדבר הטוב ביותר שאכלתם.

טמפרטורת המים

רבים מאמינים כי הדרך הטובה ביותר ולמעשה גם היחידה לבישול פסטה, היא באמצעות הרתחת מים במשך דקות ארוכות ורק לאחר שהמים רותחים ממושכות, יש להכניס את הפסטה. ואולם למרות הסברה המקובלת, ישנם מי שמעדיפים דווקא להניח את הפסטה במים קרים ולהרתיח אותם כשהפסטה בפנים. כך או כך, מתקבלת פסטה נימוחה ברמת הרוך המספק.

מליחות המים

על מנת לקבל פסטה ברמת מליחות מספקת, יש להמליח את המים בנדיבות. את המים מסננים בשלבים מאוחרים יותר

שמן בפסטה? מקובל!

למרות שנהוג לחשוב כי שמן פוגע בתהליך הבישול של הפסטה, הוא יכול רק להועיל. עם זאת, יש להוסיף את השמן לאחר שהפסטה כבר התבשלה ולא לפני שהתרככה והיא מוכנה לאכילה. רבים מאמינים כי השמן מביא את הפסטה להיות דביקה יותר אולם ההפך הוא הנכון: השמן מאפשר לפסטה להיות רכה ונימוחה יותר באכילה.

שלבי הכנת הרוטב

את הרוטב יש להכין לפני הכנת הפסטה ולא אחרי. הרוטב הוא זה הממתין לפסטה כשהוא כבר מוכן ולא ההפך. זאת משום שאת הפסטה יש לאכול כשהיא טרייה, ואחרת, אם עליה להמתין שתכינו את הרוטב, היא בינתיים מתייבשת לה באוויר ומאבדת מהנימוחות המאפיינת אותה. לא משנה באיזה רוטב מדובר, חשוב להבטיח כי הוא הוא ימתין מוכן לפסטה מבעוד מועד.

הקינוח שכובש את המדינה

והבטחנו המלצה על הקינוח האולטימטיבי: ספוליאטלה. ספוליאטלה הוא קינוח איטלקי הכובש לאיטו את המדינה והופך להיות הדבר החם הבא. הספוליאטלה מגיעה לרוב בצורת קונכיה ועשייה דפי בצק עלים. הנגיסה בספוליאטלה עושה טעם של עוד ומעניקה לסועד את תחושת גן עדן.

הדפים המרכיבים את הספוליאטלה עשויים בצק עלים המתפצפצים בפה לאיטם. אמנם, מדובר באחד הקינוחים הקשים יותר להכנה ועדיין ניתן למצוא אותו כמעט בכל מסעדה המחשיבה את עצמה. לספוליאטלה יש מספר גרסאות: במילוי ריקוטה ותפוח מסוכר, במילוי קרם פטיסייר ודובדבן וכן קודי די ארגוסטה במילוי של קרם או קצפת. את הספליאטלה מצפים בחמאה כדי להעניק את המראה החום. אם כבר עבר לכם החשק לסופגניות, ספוליאטלה זה הדבר החם הבא.

 


 
$(function(){setImageBanner('18a6ab3e-dade-4ee9-bf68-ff785da31ada','/dyncontent/2017/12/12/20467d86-4612-49fd-a8e8-466494a1b637.gif',3015,'עצמי עסקים',525,78,false,33501,'Image','');})
$(function(){setImageBanner('a96b972e-852c-4778-83df-5fcca69996be','/dyncontent/2017/12/12/e9de5294-91aa-4b94-9177-d3c263a77bf6.gif',3011,'עצמי אירועים',525,78,false,33502,'Image','');})
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה